söndag 20 februari 2011

Dags att gå!


Lillkillen har tagit sina första steg! Sötisen.

Han passade även på att växa ur sina mockasiner, så nu har jag sytt ett par nya. Jag gillar den här typen av mockasin, den sitter så bra på foten. Mönstret kommer från Tacky Living och tyget från Etsy. Tyvärr tänkte jag inte riktigt till när jag klippte ut tyget... Ekorren kom ju upp och ner. Ja, ja, de blev ju söta ändå. Jag satte skinn som sula för att det inte skulle bli så halkigt.

Åh, nästan omöjligt att få en livebild, fotografen blev jagad...

tisdag 8 februari 2011

Grööönt


Oj vad grönt.

Jag måste nog hejda mig nu, storebror får nästan bara gröna kläder och han går omkring som en ärta på dagis. Det blir för mycket, till och med pappan har sagt stopp. Fast jag måste försvara mig, det här tyget köpte jag när Znok hade mellandagsrea, och tanken var faktiskt att det kulle bli pyjamasar av det.. Men storebror ville ha en tröja. Han har för övrigt äntligen kommit ur Bamse-fasen och vill ha tröjor som jag har sytt igen! Hurra!

Skåda även den gröna stolen. Jag har äntligen, efter över ett års vånda, lyckats ta mig i kragen och klätt om köksstolarna. En timme tog det... sen var det klart!

söndag 6 februari 2011

Loppistygfynd

Jag har nog aldrig bloggat om tyger jag hittat på loppis tidigare, men den här gången måste jag bara få dela med mig av mina fynd! Så mycket roligt på en och samma vecka:






Det översta tyget är ett påslakan som är lite tvättblekt, men jag tycker inte att det gör något, det är ju så fantastiskt fint. Det kommer att bli en klänning till mig tänkte jag... Även det storblommiga är ett lakan, men i väldigt fint skick. Svamptyget är ett litet örngott. Färgerna är väl inte riktigt "mina", men det var alltför svårt att motstå... Sen kommer flanell med rosor på som jag kommer att använda till tygblöjor, och ett litet påslakan som jag inte vet vad jag skall göra av. Sist ut två superfina badlakan som det kommer att bli tygblöjor av. Vilka fynd, va!

Väldigt basic




Varför blir alla tröjor så korta i midjan? Jag är trött på det, jag vill ha långa tröjor som inte glipar och så vill jag ha trekvartsärm. När Jofotex hade fraktfritt passade jag på att köpa lite av deras ekologiska jersey, svart och brunt, väldigt basic. Och så hade jag randig stretchfrotté som jag köpte från Stoff och Stil för länge sedan. Häpp! Basgarderoben utökad!